Sabia de bambus și alte povestiri cu samurai Shuhei Fujisawa

ISBN: 9789735018382

Published:

Paperback

236 pages


Description

Sabia de bambus și alte povestiri cu samurai  by  Shuhei Fujisawa

Sabia de bambus și alte povestiri cu samurai by Shuhei Fujisawa
| Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, RTF | 236 pages | ISBN: 9789735018382 | 10.48 Mb

Încantatoarea colecţie de opt povestiri a lui Shuhei Fujisawa evocă Japonia de la începutul secolului al XVII-lea, când - după secole de război civil - se instalează în sfârşit pacea. În această perioadă de schimbări profunde, în care conducătoriiMoreÎncantatoarea colecţie de opt povestiri a lui Shuhei Fujisawa evocă Japonia de la începutul secolului al XVII-lea, când - după secole de război civil - se instalează în sfârşit pacea. În această perioadă de schimbări profunde, în care conducătorii îşi delimitează teritoriile, iar clanurile politice urzesc intrigi şi sunt sfâsiate de rivalităţi şi trădări, samuraii rămân preţuiţi pentru măiestria lor de spadasini, fiind plasaţi în ierarhia sociala mai presus de ţărani, meşteşugari şi negustori.

Deşi pun tot mai rar mâna pe arme, samuraii se străduiesc sâ-şi păstreze sentimentul de mândrie şi un rost în viaţă, dedicându-se unor slujbe de rând si familiei. Fujisawa scrie cu tandreţe despre oamenii obisnuiţi, creând o atmosferă rând pe rând colorată, violenta, palpitanta şi uşor ironică.Shuhei Fujisawa este unul dintre cei mai prolifici şi interesanţi autori japonezi de ficţiune istorică.

Carţile sale au apărut în peste 23 de milioane de exemplare şi au cunoscut ecranizari de succes. Filmul Twilight Samurai (2002), bazat parțial pe povestirea Sabia de bambus, a obținut în 2003 numeroase premii ale Academiei Japoneze de Film și a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Sabia de bambus și alte povestiri cu samurai":


orkneytourism.com

©2014-2015 | DMCA | Contact us