Pijanci idu dijagonalno Slobodan Marković

ISBN:

Published: 1954

90 pages


Description

Pijanci idu dijagonalno  by  Slobodan Marković

Pijanci idu dijagonalno by Slobodan Marković
1954 | | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, RTF | 90 pages | ISBN: | 5.73 Mb

Pijanci idu dijagonalno. Ti o tome možda malo znaš, ali, veruj mi, bolje je da nikad ne osetiš takav hod.Ovo su ispovesti napisane u prvom licu. One nisu samo moje. Napravljene su od zapisa i razgovora sa izgubljenim ljudima iza žutog zida.SvakeMorePijanci idu dijagonalno. Ti o tome možda malo znaš, ali, veruj mi, bolje je da nikad ne osetiš takav hod.Ovo su ispovesti napisane u prvom licu.

One nisu samo moje. Napravljene su od zapisa i razgovora sa izgubljenim ljudima iza žutog zida.Svake noći u svetu, svakog časa, neke ruke podižu čašu, neke ruke razbijaju stolove.Svake noći kola za spasavanje nose kroz Bruklin, kroz Marselj, kroz Bukurešt, kroz Madrid, Kazablanku, Sao Paolo, Beograd, Pariz, Moskvu, svake noći nose onesvešćene pijance, ljude koji su otplovili i doživeli brodolom u najlužem okeanu.Svake noći eksplodiraju zatvarači šampanjca.Svake noći miševi dolaze u posetu.Svake noći pauci i bube gmižu po nogama isluženih mornara, umetnika, radnika, po nogama svih profesija, jer alkohol ne bira profesije.

Alkohol preskače sve zidove. Otvara sve prozore. Alkohl se uvlači kroz ključaonice, alkohol putuje svim vozovima, svim brodovima.Alkohol je najpovlašćeniji zločinac. On nikad neće biti obešen. On nikad neće sesti na električnu stolicu.On se smeje u vinogradu. On se kikoće na šanku kao petao.Alkohol ima ruke koje miluju, ruke koje dave...Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Pijanci idu dijagonalno":


orkneytourism.com

©2014-2015 | DMCA | Contact us