Uloga jelovnika u svetskoj revoluciji Dušan Miklja

ISBN:

Published: January 13th 2013

ebook

210 pages


Description

Uloga jelovnika u svetskoj revoluciji  by  Dušan Miklja

Uloga jelovnika u svetskoj revoluciji by Dušan Miklja
January 13th 2013 | ebook | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, ZIP | 210 pages | ISBN: | 7.14 Mb

„Mikljina Uloga jelovnika je na trenutke bliska onim anglosaksonskim sjajno pisanim, nepretencioznim bihejviorističkim studijama. Ako smo je u prvi mah čitali kao miksturu manje ili više vešto odabranih bizarnosti iz ’medijske kaše’ tekućeg vremena,More„Mikljina Uloga jelovnika je na trenutke bliska onim anglosaksonskim sjajno pisanim, nepretencioznim bihejviorističkim studijama.

Ako smo je u prvi mah čitali kao miksturu manje ili više vešto odabranih bizarnosti iz ’medijske kaše’ tekućeg vremena, i to u času kada su tek počele da popuštaju brave na čeličnim vratima Istočnog dvorca, danas ih čitamo kao autorski brevijar ljudske gluposti, taštine i oholosti minulog razdoblja, brevijar toliko neverovatan da je, konačno, apsolutno literarno istinit.“(Mihajlo Pantić: Šta čitam i šta mi se događa, KOV Vršac)„Ove priče su jedinstvene i u stilu i u sadržini, što ih čini vrlo osobenim.

Njihov nadrealistički aspekt čini ih, takođe, vrlo originalnim. Ima u njima nečeg gotovo mitskog i vilinskog.“(Iz recenzije za izdanje na engleskom jeziku izdavačke kuće Minerva, London)„Uloga jelovnika govori o izopačenostima savremenog sveta. Kraljevi i predsednici, azijski prinčevi i afrički imperatori, despoti i pape, čuvari zatvora i psihijatri cara, trockisti i zvaničnici, svi opisani na jedinstven način koji, iza živopisno naslikanih prizora, otkriva ludilo i nadmenu sujetu vlasti i ideologija.

Pozornica za samo naizgled neubičajene događaje doslovno je ceo svet, počevši od vatikanskih sabora i raskošnih prijema u Njujorku, od ’Aminovih časovnika’ u Kampali do ’ljudi od papira’ u Ujedinjenim nacijama.“(Iz recenzije urednika Minerve, London)Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Uloga jelovnika u svetskoj revoluciji":


orkneytourism.com

©2014-2015 | DMCA | Contact us